Na miejscu
Od 13:00 do 22:00
Menu:
BAR
Menu
ŚNIADANIA
Lunch MENU
Restauracja będzie otwarta Dzisiaj od 13:00
BAR
Menu
PIERWSZE DANIA
doprawione odwagą, pieprzem i miłością
Chłodnik truskawkowo-pomidorowy z serem kozim, pestkami słonecznika i olejem chili
Wyprzedany
45 zł
Schłodzony kremowy chłodnik z pomidorów i świeżych truskawek, udekorowany delikatnym serem kozim, prażonymi pestkami słonecznika i aromatycznym olejem chili. Idealna równowaga słodyczy, kwasowości i pikantności.
0,330g
7, 12, 1a
Wegetariański
Nowe
Chłodnik truskawkowo-pomidorowy z serem kozim, pestkami słonecznika i olejem chili
Zielone gazpacho z krewetką
43 zł
Schłodzone zielone gazpacho na bazie ogórka, awokado i jabłka, z krewetką i kroplą oleju chili dla pikanterii.
350g
1a, 9, 2
Wegetariański
Nowe
Zielone gazpacho z krewetką
Barszcz ukraiński
43 zł
Gęsty barszcz z wieprzowiną. Podawany z czosnkowymi pampuchami, słoniną, śmietaną i ziołami. Warzywa al dente — dla zachowania smaku i struktury.
500g
9, 1a, 7
Barszcz ukraiński
PRZYSTAWKI I SAŁATKI
rozpieść swoje kubki smakowe
Talerz mięsny
105 zł
Lomo embuchado, salchichon iberico, jamon duroc, cabecero de lomo. To wszystko jest udekorowane chipsami z chleba żytniego, ogórkami konserwowymi i czarnymi oliwkami.
250g
1, 12
Talerz mięsny
Talerz serów
100 zł
Ser owczy truflowy, ser owczy z czosnkiem, ser owczy hispanski, ser owczy kasztan, ser mahon. Podawane z winogronami, orzechami i miodem.
300g
8
Talerz serów
Talerz owoców
80 zł
Zestaw świeżych owoców.
1500g
Wegański
Talerz owoców
Talerz warzywny
70 zł
Świeże warzywa podawane z kremowym sosem.
720g
10, 7, 9
Talerz warzywny
Tatar wołowy
65 zł
Tatar wołowy z kaparami i marynowanymi ogórkami, sosem musztardowym i przepiórczym jajkiem. Podawany z grzankami i sałatą.
270g
1b, 1, 3, 6, 7, 10, 12, 16
Tatar wołowy
Tatar z łososia z mango i kiwi
54 zł
Świeży łosoś, pokrojony w drobną kostkę, w połączeniu z soczystym mango i kiwi. Lekka, orzeźwiająca przystawka o delikatnym smaku i owocowych nutach. Podawana na zimno, z kromkami białego сhleba
0,175g
4, 6, 16, 1, 1a
Nowe
Tatar z łososia z mango i kiwi
Sałatka z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i szparagami
75 zł
Tuńczyk w sezamowej panierce, ciepłe szparagi i aromatyczne suszone pomidory na zielonej sałacie z lekkim cytrusowym dressingiem.
400g
4, 11, 12, 16, 6
Nowe
Sałatka z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i szparagami
Sałatka z karmelizowanymi nektarynkami, burattą, rukolą i prosciutto
Wyprzedany
64 zł
Wyrafinowana letnia sałatka inspirowana włoską kuchnią: karmelizowany nektaryn, kremowa burrata, aromatyczne prosciutto i świeża rukola. Całość dopełnia lekki dressing miodowo-balsamiczny – idealna harmonia słodyczy, słoności i kremowości.
0,280g
8, 7, 15, 12, 10
Nowe
Sałatka z karmelizowanymi nektarynkami, burattą, rukolą i prosciutto
Roastbeef z pieczoną papryką, mikrozieleniną i sosem chrzanowym na jogurcie greckim
60 zł
Cienko krojona, soczysta wołowina w towarzystwie pieczonej papryki, świeżej mikrozieleniny i lekkiego sosu chrzanowego na bazie jogurtu greckiego. Elegancka przystawka z wyrazistym charakterem.
0,250g
7, 12
Nowe
Roastbeef z pieczoną papryką, mikrozieleniną i sosem chrzanowym na jogurcie greckim
Sałatka ze szparagami, truskawkami, serem labneh i sosem balsamicznym
Wyprzedany
47 zł
Delikatne łodygi szparagów, świeże truskawki i miękki ser labneh na mieszance sałat. Udekorowana glazurą balsamiczną i kroplami oliwy z oliwek.
300g
7, 12, 15, 16, 8a, 6
Wegetariański
Nowe
Sałatka ze szparagami, truskawkami, serem labneh i sosem balsamicznym
Szparagi z sosem serowym
50 zł
Al dente szparagi z kremowym sosem serowym, udekorowany chipsami z parmezanu, zielonym olejem, orzechami laskowymi i mikroziołami.
230g
7, 8b
Wegetariański
Polecany
Nowe
Szparagi z sosem serowym
Tost z szarpaną wołowiną
56 zł
Soczysta szarpana wołowina na chrupiącym pieczywie ze stracciatellą i pomidorkami cherry. Dekorowane chipsami z parmezanu i migdałów.
320g
1, 7, 8a, 8, 1a, 12
Tost z szarpaną wołowiną
Sałatka cezar z krewetkami
53 zł
Liście sałaty skropione klasycznym sosem Cezar, podawane z smażonymi krewetkami, suszonymi pomidorami, parmezanem i chrupiącymi grzankami.
260g
1b, 1, 7, 3, 10, 12, 2
Sałatka cezar z krewetkami
Sałatka cezar z kurczakiem
52 zł
Liście sałaty skropione klasycznym sosem Cezar, podawane z panierowanym filetem z kurczaka, pomidorkami cherry, parmezanem i chrupiącymi grzankami.
450g
1a, 1b, 1, 3, 7, 10, 12
Sałatka cezar z kurczakiem
Sałatka grecka
45 zł
Świeże warzywa, liście sałaty, oliwki i ser feta, polane sosem cytrynowo-musztardowym i oregano.
400g
16, 10, 12, 7, 3, 1a, 1
Wegetariański
Sałatka grecka
Pikantna sałatka z rozbitych ogórków z fetą i orzechami nerkowca
40 zł
Świeże ogórki, lekko rozbite dla intensywniejszego smaku, w połączeniu ze słoną fetą i chrupiącymi orzechami nerkowca. Lekka, pikantna sałatka z azjatyckim akcentem i zrównoważoną teksturą.
0,365g
8, 8d, 7, 11
Wegetariański
Nowe
Pikantna sałatka z rozbitych ogórków z fetą i orzechami nerkowca
DANIA GŁÓWNE
szybszy sposób na zakochanie się w nowoczesną kuchnię 
Ośmiornica z kremem
133 zł
Delikatna ośmiornica podana z kremem z zielonego groszku i marynowanym fenkułem — letnie danie o śródziemnomorskim charakterze.
0,300g
15, 14
Nowe
Ośmiornica z kremem
Filet mignon z puree
120 zł
Delikatny filet mignon ze szparagami i ziemniaczano-truflowym purée. Do wyboru sos: pieprzowy lub winny.
300g
7, 12
Filet mignon z puree
Tuńczyk z warzywami
96 zł
Filet tuńczyka średniej wysmażenia, polany sosem ponzu. Podawany z warzywnym sauté i kremem z awokado.
350g
11, 12, 4, 16, 7, 6
Nowe
Tuńczyk z warzywami
Łosoś z sosem beurre blanc, kalafiorem i kremem z groszku
84 zł
Soczysty filet z łososia z sosem beurre blanc na bazie białego wina i masła. Serwowany z kalafiorem i delikatnym kremem z zielonego groszku.
0,450g
4, 7
Wegetariański
Nowe
Łosoś z sosem beurre blanc, kalafiorem i kremem z groszku
Pierś z kaczki z nektarynką
80 zł
Pierś z kaczki w glazurze teriyaki, podawana z karmelizowanym nektarynką, aksamitnym purée z selera korzeniowego oraz owocowo-korzennym sosem z nektarynki. Wyjątkowa harmonia słodyczy, słoności i kremowej konsystencji w każdym kęsie.
0,460g
7, 12, 9, 6
Polecany
Nowe
Pierś z kaczki z nektarynką
Pasta pacherri z wołowiną
65 zł
Pasta pacherri z sosem z wędzonego sera, szarpaną wołowiną i truflową oliwą.
200g
3, 7, 1
Pasta pacherri z wołowiną
Pierogi z mięsem
64 zł
Pierogi z farszem z wieprzowiny podawane są z smażoną cebulą i śmietaną.
380g
1, 3, 7
Nowe
Pierogi z mięsem
Kotlet z kurczaka
63 zł
Soczysty kotlet z kurczaka w połączeniu z kremowym puree ziemniaczanym, borowikami i sosem blanquette na bazie bulionu i śmietanki.
420g
1, 7, 3, 9, 12
Kotlet z kurczaka
Kotlet po kijowsku
62 zł
Klasyczny kotlet po kijowsku, podawany z delikatnym purée ziemniaczanym, sosem grzybowym i szparagami al dente.
330g
7, 3, 1, 9, 12
Kotlet po kijowsku
Pierogi z ziemniakami
55 zł
Pierogi z nadzieniem z ziemniaków i smażonej cebuli. Podawane są ze skwarkami i śmietaną.
400g
1, 3, 7
Nowe
Pierogi z ziemniakami
Pieczony bakłażan ze stracciatellą i tahini
54 zł
Połówka pieczonego bakłażana posmarowana pastą tahini z czosnkiem konfitowanym, podana ze stracciatellą, kruszonką z sera koziego, świeżymi truskawkami i ziarnami granatu. Letnie danie z nutą Orientu i wyrazistą grą smaków i tekstur.
0,420g
7, 8, 8a, 11
Wegetariański
Nowe
Pieczony bakłażan ze stracciatellą i tahini
Pieczone papryki Ramiro
54 zł
Słodkie pieczone papryki Ramiro nadziewane kremowym serkiem, pastą pistacjową i filetem anchois — wyraziste i niebanalne połączenie.
0,360g
7, 8g, 8, 16, 4
Wegetariański
Nowe
Pieczone papryki Ramiro
Gnocchi z zielonym sosem szparagowym i burratą
50 zł
Delikatne ziemniaczane gnocchi w aksamitnym sosie z zielonych szparagów i parmezanu. Podawane z burratą i zielonym masłem.
300g
20min
7, 1a, 3, 1
Wegetariański
Gnocchi z zielonym sosem szparagowym i burratą
DESERY
słodkie i przyjemne
Serniki z mascarpone
41 zł
Zwiewne serniki podawane z kremem mascarpone, konfiturą jagodową i świeżymi jagodami
350g
1, 3, 7
Wegetariański
Serniki z mascarpone
Fondant czekoladowy
34 zł
Gorące ciastko czekoladowe z płynnym środkiem. Podawane z lodami i owocami.
240g
1a, 1, 3, 8g, 7
Wegetariański
Fondant czekoladowy
Tarta cytrynowa z włoską bezą
33 zł
Delikatna tarta z kruchym spodem, wypełniona aksamitnym kremem cytrynowym o idealnej równowadze między słodyczą a kwasowością. Na wierzchu lekka i puszysta beza włoska, lekko przypieczona dla dodatkowej głębi smaku.
210g
1, 1a, 3, 7, 16
Nowe
Tarta cytrynowa z włoską bezą
Sernik z cynamonem «A’la Cinnabon»
32 zł
Delikatny sernik o kremowej konsystencji z aromatycznym cynamonem, inspirowany słynnymi bułeczkami „Cinnabon”. Chrupiący spód, aksamitne wnętrze i nuty karmelu tworzą wyjątkowy deser.
0,210g
3, 7
Bezglutenowe
Nowe
Sernik z cynamonem «A’la Cinnabon»
Lody z owoców leśnych
23 zł
Kremowe lody z owoców leśnych: borówek, jeżyn, malin i poziomek. Naturalny smak lata z delikatną kwasowością i intensywnym aromatem jagód. Idealny deser na gorące dni.
0,200g
7, 1, 3, 8, 6
Nowe
Lody z owoców leśnych
Sorbet cytrynowy
18 zł
Lekki i orzeźwiający sorbet cytrynowy z naturalnym sokiem, wyrazistym cytrusowym smakiem i delikatną kwaskowatością. Doskonałe zakończenie posiłku.
0,200g
16, 8, 7
Wegetariański
Bezglutenowe
Wegański
Nowe
Sorbet cytrynowy
MENU DLA DZIECI
Dostępne wyłącznie dla dzieci do 12 roku życia
(Dla dorosłych dania są dostępne w pełnej cenie)
Baby Makaron
28 zł
Makaron jajeczny z kurczakiem przygotowanym metodą sous-vide i sosem śmietanowym. Udekorowany parmezanem.
230g
1, 7
Baby Makaron
Baby Słodkie leniwe
22 zł
Słodkie leniwe pierogi w sosie z masła i cukru waniliowego, podawane z owocami i śmietaną.
200g
7, 1
Baby Słodkie leniwe
Baby Kotlet z kurczaka
20 zł
Do wyboru: soczysty kotlet mielony z kurczaka lub kotlet schabowy z kurczaka w połączeniu z kremowym puree ziemniaczanym
200g
1, 3, 7
Baby Kotlet z kurczaka
DODATKI DO DAŃ
Puree ziemniaczane
16 zł
200g
7
Puree z selera
16 zł
200g
7, 9
DODATKI
Chleb w koszyku
20 zł
350g
1
Chleb bagietka
12 zł
150g
1a, 1
Chleb żytni
16 zł
150g
1b, 1
Śmietana
4 zł
50g
7
Maslo
5 zł
50g
Musztarda
3 zł
50g
Słonina
11 zł
50g
Ogórek
5 zł
50g
Pomidor
1.80 zł
50g
Brokuły
9.50 zł
80g
Oliwa z oliwek
5 zł
50g
DO WINA
Oliwki "Fantasia Piccanti"
9 zł
50 g
Oliwki czarne
11 zł
50g
Jamon Duroc
23 zł
50g
Jamon de Bellota
35 zł
30g
ŚNIADANIA
Lunch MENU