Restauracja będzie otwarta Dzisiaj od 13:00
doprawione odwagą, pieprzem i miłością
Schłodzony kremowy chłodnik z pomidorów i świeżych truskawek, udekorowany delikatnym serem kozim, prażonymi pestkami słonecznika i aromatycznym olejem chili. Idealna równowaga słodyczy, kwasowości i pikantności.
Schłodzone zielone gazpacho na bazie ogórka, awokado i jabłka, z krewetką i kroplą oleju chili dla pikanterii.
Gęsty barszcz z wieprzowiną. Podawany z czosnkowymi pampuchami, słoniną, śmietaną i ziołami. Warzywa al dente — dla zachowania smaku i struktury.
rozpieść swoje kubki smakowe
Lomo embuchado, salchichon iberico, jamon duroc, cabecero de lomo. To wszystko jest udekorowane chipsami z chleba żytniego, ogórkami konserwowymi i czarnymi oliwkami.
Ser owczy truflowy, ser owczy z czosnkiem, ser owczy hispanski, ser owczy kasztan, ser mahon. Podawane z winogronami, orzechami i miodem.
Zestaw świeżych owoców.
Świeże warzywa podawane z kremowym sosem.
Tatar wołowy z kaparami i marynowanymi ogórkami, sosem musztardowym i przepiórczym jajkiem. Podawany z grzankami i sałatą.
Świeży łosoś, pokrojony w drobną kostkę, w połączeniu z soczystym mango i kiwi. Lekka, orzeźwiająca przystawka o delikatnym smaku i owocowych nutach. Podawana na zimno, z kromkami białego сhleba
Tuńczyk w sezamowej panierce, ciepłe szparagi i aromatyczne suszone pomidory na zielonej sałacie z lekkim cytrusowym dressingiem.
Wyrafinowana letnia sałatka inspirowana włoską kuchnią: karmelizowany nektaryn, kremowa burrata, aromatyczne prosciutto i świeża rukola. Całość dopełnia lekki dressing miodowo-balsamiczny – idealna harmonia słodyczy, słoności i kremowości.
Cienko krojona, soczysta wołowina w towarzystwie pieczonej papryki, świeżej mikrozieleniny i lekkiego sosu chrzanowego na bazie jogurtu greckiego. Elegancka przystawka z wyrazistym charakterem.
Delikatne łodygi szparagów, świeże truskawki i miękki ser labneh na mieszance sałat. Udekorowana glazurą balsamiczną i kroplami oliwy z oliwek.
Al dente szparagi z kremowym sosem serowym, udekorowany chipsami z parmezanu, zielonym olejem, orzechami laskowymi i mikroziołami.
Soczysta szarpana wołowina na chrupiącym pieczywie ze stracciatellą i pomidorkami cherry. Dekorowane chipsami z parmezanu i migdałów.
Liście sałaty skropione klasycznym sosem Cezar, podawane z smażonymi krewetkami, suszonymi pomidorami, parmezanem i chrupiącymi grzankami.
Liście sałaty skropione klasycznym sosem Cezar, podawane z panierowanym filetem z kurczaka, pomidorkami cherry, parmezanem i chrupiącymi grzankami.
Świeże warzywa, liście sałaty, oliwki i ser feta, polane sosem cytrynowo-musztardowym i oregano.
Świeże ogórki, lekko rozbite dla intensywniejszego smaku, w połączeniu ze słoną fetą i chrupiącymi orzechami nerkowca. Lekka, pikantna sałatka z azjatyckim akcentem i zrównoważoną teksturą.
szybszy sposób na zakochanie się w nowoczesną kuchnię
Delikatna ośmiornica podana z kremem z zielonego groszku i marynowanym fenkułem — letnie danie o śródziemnomorskim charakterze.
Delikatny filet mignon ze szparagami i ziemniaczano-truflowym purée. Do wyboru sos: pieprzowy lub winny.
Filet tuńczyka średniej wysmażenia, polany sosem ponzu. Podawany z warzywnym sauté i kremem z awokado.
Soczysty filet z łososia z sosem beurre blanc na bazie białego wina i masła. Serwowany z kalafiorem i delikatnym kremem z zielonego groszku.
Pierś z kaczki w glazurze teriyaki, podawana z karmelizowanym nektarynką, aksamitnym purée z selera korzeniowego oraz owocowo-korzennym sosem z nektarynki. Wyjątkowa harmonia słodyczy, słoności i kremowej konsystencji w każdym kęsie.
Pasta pacherri z sosem z wędzonego sera, szarpaną wołowiną i truflową oliwą.
Pierogi z farszem z wieprzowiny podawane są z smażoną cebulą i śmietaną.
Soczysty kotlet z kurczaka w połączeniu z kremowym puree ziemniaczanym, borowikami i sosem blanquette na bazie bulionu i śmietanki.
Klasyczny kotlet po kijowsku, podawany z delikatnym purée ziemniaczanym, sosem grzybowym i szparagami al dente.
Pierogi z nadzieniem z ziemniaków i smażonej cebuli. Podawane są ze skwarkami i śmietaną.
Połówka pieczonego bakłażana posmarowana pastą tahini z czosnkiem konfitowanym, podana ze stracciatellą, kruszonką z sera koziego, świeżymi truskawkami i ziarnami granatu. Letnie danie z nutą Orientu i wyrazistą grą smaków i tekstur.
Słodkie pieczone papryki Ramiro nadziewane kremowym serkiem, pastą pistacjową i filetem anchois — wyraziste i niebanalne połączenie.
Delikatne ziemniaczane gnocchi w aksamitnym sosie z zielonych szparagów i parmezanu. Podawane z burratą i zielonym masłem.
słodkie i przyjemne
Zwiewne serniki podawane z kremem mascarpone, konfiturą jagodową i świeżymi jagodami
Gorące ciastko czekoladowe z płynnym środkiem. Podawane z lodami i owocami.
Delikatna tarta z kruchym spodem, wypełniona aksamitnym kremem cytrynowym o idealnej równowadze między słodyczą a kwasowością. Na wierzchu lekka i puszysta beza włoska, lekko przypieczona dla dodatkowej głębi smaku.
Delikatny sernik o kremowej konsystencji z aromatycznym cynamonem, inspirowany słynnymi bułeczkami „Cinnabon”. Chrupiący spód, aksamitne wnętrze i nuty karmelu tworzą wyjątkowy deser.
Kremowe lody z owoców leśnych: borówek, jeżyn, malin i poziomek. Naturalny smak lata z delikatną kwasowością i intensywnym aromatem jagód. Idealny deser na gorące dni.
Lekki i orzeźwiający sorbet cytrynowy z naturalnym sokiem, wyrazistym cytrusowym smakiem i delikatną kwaskowatością. Doskonałe zakończenie posiłku.
Dostępne wyłącznie dla dzieci do 12 roku życia (Dla dorosłych dania są dostępne w pełnej cenie)
Makaron jajeczny z kurczakiem przygotowanym metodą sous-vide i sosem śmietanowym. Udekorowany parmezanem.
Słodkie leniwe pierogi w sosie z masła i cukru waniliowego, podawane z owocami i śmietaną.
Do wyboru: soczysty kotlet mielony z kurczaka lub kotlet schabowy z kurczaka w połączeniu z kremowym puree ziemniaczanym
Lunch za 70 zł! Pierwsze + drugie danie i napój w zestawie! Skomponuj swój idealny lunch!